Lockero

Registrera
Obs: Kontrollera din e-post efter registrering för verifiering
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vanliga frågor och svar

Våra tjänster riktar sig till anhöriga till en person som gått bort och ärvt den avlidnes dator, eller fått tillåtelse av de andra i bouppteckningen att hantera datorn. Du kommer bli erbjuden våran tjänst via din begravningsbyrå.

Du kommer kunna använda våra tjänster även efter begravningen ägt rum. Vi utvecklar just nu denna del och med den anledningen kan du inte nu köpa våra tjänster direkt via vår hemsida. Snart kommer du enkelt kunna köpa tjänsterna direkt på vår webbplats! Om du inte kan vänta, är du välkommen att skicka ett mail till oss och vi hjälper dig direkt!

För att använda våra tjänster måste du ha tillgång till datorn du har ärvt. Om datorn du ärvt är lösenordskyddad, behöver du också ha tillgång till en annan dator för att kunna köpa och ladda ner programvaran. Du behöver också ha ett tomt USB-minne med ett utrymme på minst 4GB.

Att köra själva programmet på din dator tar olika lång tid beroende på två saker, hur snabbt internet du har och hur stor mängd data du har på din dator. Var beredd på att lämna datorn, ansluten till internet och strömförsörjning, över natten för att programvaran ska få tid att jobba klart.

När processen är klar så skickas automatiskt ett mail till dig så att du vet att du nu kan se din data genom att logga in på ditt användarkonto på vår hemsida. 

Det första som händer är att din data krypteras för att skydda den, sedan sparas den på vår server i 60 dagar. Din data är skyddad på vår server och ingen annan än du kan se filerna från datorn. Under dessa 60 dagar har du möjlighet att spara ner din data via ditt användarkonto på vår hemsida. Sedan raderas datan från vår server och vi har inga möjligheter att återskapa den. 

Ja, när de 60 dagarna är på väg att gå ut så kommer vi att skicka ett mail till dig och informera dig om det. Om du ännu inte hunnit spara ner din data från ditt användarkonto så kan du köpa lagringsutrymme hos oss så sparar vi din data längre tid. Mer information och pris kommer inom kort! 

Vi kan låsa upp och få fram data från samtliga typer av datorer. Det enda undantaget är kryperade datorer.

För att en dator ska vara kryperad krävs att ägaren till datorn själv har kryperat den. Det är idag väldigt ovanligt med krypterade datorer. Om du vet med dig att den dator du har ärvt är kryperad så kan du höra av dig till oss så ger vi dig en separat offert för de tjänster du vill köpa. Det är fortfarande möjligt att vi skulle kunna hjälpa dig.

Genom att logga in på ditt användarkonto på vår hemsida så kommer du att få tillgång till den data vi räddat från datorn. Du kan sedan välja om du vill ladda ner datan direkt till din egen dator eller till en extern hårddisk. 

Inom kort kommer vi även att erbjuda att du ska kunna ladda upp datan till en molntjänst så som Google Drive. Detta är under utveckling!